París s’omple de color i espetacle durant el primer acte de la Setmana Catalana al Món

Un centenar de persones de totes les edats han omplert aquest diumenge (4s) per la tarda La Place de la Republique de París per participar del primer acte de la Setmana Calana al Món. En l’esdeveniment, realitzat entre les 16h30 i les 19h, va destacar la participació dels Castellers de París, els Geperuts, que van ser evoltats per una rotllana-sardana feta pels assistents, donant una nota de color i espectacle a l’acte reivindicatiu.

castellers-paris-3

La Catalan Week és l’acció d’aquest 2016 de les Assemblees Exteriors de l’ANC organitzada en col·laboració amb d’altres entitats i institucions catalanes que actuen a l’interior i a l’exterior. L’objectiu és explicar Catalunya i el procés d’independència al món amb accions de qualitat i impacte.

Els participants a l’acte de París van dibuixar amb retoladors negres sobre una cartolina groga el simbol de la R dins del cercle i les paraules ‘A Punt’. Es va formar una filera i cada persona va aixecar la cartolina que tenia tot dient: “Estem a Punt, endavant Republica catalana”.

4També van dur un fulletó amb les paraules “A Punt” per a poder escriure al darrera els desitjos per a la república catalana. Després van introduir el fulletó dins de l’urna, com a símbol del caràcter democràtic del procés. També van cantar els segadors i van clamar “Independència”.

L’ANCFrance va repartir més de 200 fulletons amb informació sobre les raons per la independència de Catalunya, sobre la Diada i la seva actuació. Amb l’acte es va voler significar l’unitat i la tradició, l’esforç i la perseverança, el caràcter democràtic i el futur, el desig de la República Catalana.

Els símbols forts de l’esdeveniment van ser: la unitat i la tradició – d’on venim (la rotllana-sardana, els castellers); el caràcter democràtic (l’urna i el vot) i el futur (els desitjos per a la republica catalana dins dels vots). També el símbol de la perseverança davant les dificultats amb els castellers que intenten el pilar diverses vegades fins a aconseguir-ho.

https://storify.com/assembleapress/4s2016-paris-catalanweek