kbh3Fa just un any vam aconseguir una fita històrica. Per primera vegada, un parlament del món debatia de forma oberta el tema de la independència de Catalunya amb la intenció d’emetre una resolució conjunta que representés la posició política del país sobre la qüestió.

El debat va ser extents i, en ell, els representats d’afers exteriors de tots els partits danesos van expressar el seu punt de vista i van discrepar de forma democràtica en aquells aspectes on no hi estàven d’acord. Aquell debat va desbordar a la censura diplomàtica del règim espanyol i va esmicolar per sempre la seva doctrina totalitària que deia que la independència de Catalunya era un assumpte intern d’Espanya (!).

És molt important per a nosaltres, avui, transmetre als catalans el missatge de que això ho vam impulsar nosaltres, gent del carrer sense afiliacions polítiques, treballant de valent i fent servir l’enginy i la intuïció per fer aquelles tasques que no havíem fet mai i que no sabíem com s’havien de fer. Mitjançant l’ assaig i error. La nostra història il·lustra un cop més la noció popular de que el món és dels valents. No hem d’esperar que ens donin la llibertat, ni que els nostres representants polítics l’aconsegueixin per nosaltres. La hem de conquerir nosaltres mateixos.

L’històric debat ha quedat registrat per sempre en aquest document (pàg. 51).

 

ANCDinamarcaVisca Catalunya lliure,
ANC Dinamarca

Twitter: @ANCDinamarca    #takdanmark

Facebook: /anc.dinamarca

 

 #CataloniaSaysYES     #CataloniaAloud

kbh5 “El parlament danès pren nota de l’explicació del govern sobre els aspectes jurídics, històrics, polítics i internacionals vinculats a la situació de Catalunya i fa seva l’opinió que la qüestió de la independència de Catalunya és un assumpte de diàleg pacífic i democràtic entre Catalunya i el govern espanyol de Madrid.”

 

 

 

banderes1 kbh2 kbh1